La finalul săptămânii precedente a fost prelungită starea de alertă, iar interdicția cetățenilor de a se deplasa în afara locuinței începe acum de la ora 22:00. Până la ora 05:00 aceștia nu vor avea voie să iasă din casă decât în interes profesional, pentru asistență medicală care nu poate fi amânată sau realizată de la distanță și pentru achiziționare de medicamente. Sunt exceptați de la această regulă și cei care se află în tranzit cu avionul, trenul, autocarul etc. al căror interval se suprapune cu perioada interdicției. Se pot deplasa în afara locuinței și cei care trebuie să aibă grijă de o persoană în vârstă, bolnavă sau de un copil.

Pentru a justifica deplasarea în intervalul 22:00-05:00, cetățenii trebuie să prezinte organelor de control legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere completată în prealabil. Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

La nivelul județului Călărași, în data de 15 martie, echipele mixte au verificat 114 societăți comerciale, 5 operatori economici, 2 operatori de transport persoane și 71 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri.

Au fost aplicate 190 de sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020, în valoare de 22.000 de lei.

De asemenea, în vederea respectării măsurii de siguranță polițiștii au controlat 422 de mijloace de transport, 149 fiind mijloace de transport în comun și 1.159 persoane, dintre care 259 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 900 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.