La nivelul județului Călărași, situația epidemiologică privind infecția cu Coronavirus COVID-19, la data de 28 octombrie 2020, este următoarea: 417 persoane în carantină la domiciliu, 218 persoane în izolare la domiciliu, 86 de persoane în izolare instituționalizată.

De la începutul pandemiei, s-au înregistrat 1.529 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 (13 cazuri în 24 de ore), dintre care: 411 cazuri active și 447 de vindecări. S-au înregistrat două decese. O femeie, în vârstă de 82 de ani, având următoarele comorbidități: bronhopmeumopatie obstructivă cronică, hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă congestivă, a murit la Spitalul Municipal Oltenița. De asemenea, o femeie, în vârstă de 73 de ani, având următoarele comorbidități: boală cardiacă ischemică, hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate, a decedat la Spitalul Clinic Colentina.

Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Călăraşi roagă cetăţenii să respecte măsurile stabilite de autorități și de specialiști în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.

CJSU Călăraşi le reaminteşte cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.