Joi, 22 februarie 2018, începând cu ora 15:40, călărășenii sunt invitați la Muzeul Municipal pentru o dublă lansare de carte regală, în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu al României. Evenimentul este organizat de Curtea Veche Publishing, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Călăraşi și Muzeul Municipal Călărași.

Vor fi lansate albumul „Povestea Castelului Peleş”, de Alteța Sa Regală Principele Radu al României, şi volumul „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”, de Sandra Gătejeanu-Gheorghe.

Alături de Alteța Sa Regală Principele Radu al României vor lua cuvântul: Florin Rădulescu (directorul Muzeului Municipal Călărași), Marinela Enciu (directoarea Bibliotecii Județene „Alexandru Odobescu” din Călărași) și Sorin Danciu (directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Călăraşi).

Cartea „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal”, scrisă de Sandra Gătejeanu Gheorghe, prezintă coroana regală în toată plenitudinea ei. În cuvintele Majestății Sale Regele Mihai I, „coroana nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie.”

În albumul „Povestea Castelului Peleș”, Alteța Sa Regală Principele Radu al României prezintă această capodoperă a arhitecturii secolului al XIX-lea. O adevărată galerie, în care se reunesc mari curente și tendinţe din pictură, sculptură și artele decorative. Un loc încărcat de istorie, care a găzduit capete încoronate și artiști vizionari. Reședinţă a creatorului României moderne, Regele Carol I, Castelul Peleș este expresia ultimă a dorinţei de afirmare și legitimare a poporului român între naţiunile moderne ale Europei. Cum orice castel are o poveste, se cuvenea să aibă și Peleșul una, iar aceasta este dezvăluită chiar de unul dintre membrii Familiei Regale. Erudită, minuţioasă, adeseori inedită, superb ilustrată, Povestea Castelului Peleș este cea mai izbutită monografie de până acum a acestui fascinant și glorios simbol al României.

Volumele „Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” şi „Povestea Castelului Peleş” vor fi disponibile pe site-ul Curtea Veche Publishing şi în librăriile din ţară.