Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a efectuat miercuri, 27 septembrie a.c., o vizită publică în județul Călărași pentru a afla amănunte legate de dezvoltarea și promovarea zonei noastre.
Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a purtat o discuție pe aceste teme în prezența prefectului județului George Iacob și a subprefectului Mihai Beștea.
Alteța Sa Regală s-a arătat interesată de mediul de afaceri, de sistemul educațional, dar și de proiecte locale cu caracter social, Principesa Maria fiind recunoscută pentru implicarea sa activă în astfel de programe de interes pentru comunități.

În cadrul vizitei la Consiliul Județean Călărași, Alteța Sa a trecut pragul secției de arheologie a Muzeului Dunării de Jos acolo unde este expusă pentru publicul larg tava argintată de pe care Regele Carol, ajuns la Silistra, a servit pâine și sare.

Îmbrăcați în straie tradiționale românești reprezentanții Ansamblului Folcloric “Bărăganul” al Centrului de Cultură și Creație Călărași au întâmpinat-o pe Alteța Sa Regală Principesa Maria pentru a-i prezenta sala de spectacole și pentru a promova acțiunile culturale ale instituției.

Întrevederea de la Consiliul Județean Călărași s-a încheiat cu un moment emoționant – prezentarea Centrului SERA din cadrul Direcției de Asistență Socială și Pentru Protecția Copilului.
Copiii au așteptat reprezentanta Casei Regale în ropote de aplauze, dar și cu ușile „căsuțelor lor” larg deschise.

Principesa Maria a României este cea mai tânără fiică și cel de-al cincilea copil al Majestății Sale Regelui Mihai I și a soției acestuia, Ana. Principesa Maria reprezintă, de la stabilirea definitivă în România, Familia Regală în diferite ocazii, proiecte sociale și de promovare a economiei românești, acordând Înaltul Patronaj unor organizații precum Organizația Umanitară Concordia, programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec, Expoziției chinologice internaționale de la Alba Iulia și ulterior Asociației Chinologice.

 

Vizită la Muzeul Dunării de jos

 

În cadrul vizitei la Călărași, Alteța Sa, însoțită de președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, a trecut pragul Secției Arheologie a Muzeului Dunării de Jos. Cu ocazia vizitei, reprezentanții muzeului au prezentat Alteței Sale Regale cele două expoziții permanente “Evoluția comunităților umane la Dunărea de Jos” și “Tezaur Istoric”. În cadrul proiectului “Exponatul Lunii”, a fost expusă publicului larg Tava omagială, realizată cu prilejul vizitei Regelui Carol I, la Silistra, la 28 aprilie 1914.