Centrul de Servicii Sociale SERA, aflat în subordinea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, a primit o vizită mai puțin obișnuită, în cursul zilei de miercuri, 27 septembrie.

Alteța Sa Regală Principesa Maria a dorit ca în cadrul vizitei efectuate în Călărași să poposească și la un centru de copii, pentru a sta de vorbă cu aceștia, dar și cu personalul din cadrul instituției.

Principesa Maria a venit însoțită de președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, și a fost întâmpinată de directorul-executiv al DGASPC, Doinița Nicolae, șeful de Centru, Ionuț Pătru, precum și de alți reprezentanți ai instituției, aceștia fiind primiți în ropote de aplauze de copiii instituționalizați.

Au fost vizitate câteva căsuțe de tip familial și Centrul de zi, Principesa Maria exprimându-și bucuria de a vedea condițiile bune oferite copiilor aflați în grija Centrului SERA și a dorit să lase un semn al trecerii sale semnând, simplu, „Maria, pe un tricou al unui absolvent de clasa a VIII-a, ce purta semnăturile foștilor săi colegi de clasă.

În semn de prețuire, Alteței Sale Regale i-a fost oferit un tablou din origami, lucrat manual de către o tânără talentată, instituționalizată în cadrul SERA Călărași.

Centrul de Servicii Sociale SERA a fost ultima vizită publică efectuată, miercuri, 27 septembrie, în județul Călărași, a Principesei Maria, în a doua parte a zilei Alteța Sa Regală fiind așteptată la Episcopia Sloboziei și Călărașilor, din județul Ialomița.

Principesa Maria a României este cea mai tânără fiică și cel de-al cincilea copil al Majestății Sale Regelui Mihai I și a soției acestuia, Ana. Principesa Maria reprezintă, de la stabilirea definitivă în România, Familia Regală în diferite ocazii, proiecte sociale și de promovare a economiei românești, acordând Înaltul Patronaj unor organizații precum Organizația Umanitară Concordia, programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare, desfășurat de Asociația Română pentru Reciclare RoRec, Expoziției chinologice internaționale de la Alba Iulia și, ulterior, Asociației Chinologice.

 

Compartiment Relații cu Publicul D.G.A.S.P.C. Călărași