Primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin, a primit vineri, 16 martie a.c., vizita Excelenţei Sale Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Motivul vizitei a fost acela de cunoaștere a municipiului Călărași și provocările cu care acesta se confruntă, în vederea îmbunătățirii relațiilor dintre SUA și zona Călărașiului.

Excelența Sa Hans Klemm a vorbit despre prioritățile Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România: consolidarea securității în zonă, promovarea democrației în România și promovarea prosperității țărilor noastre, o dimensiune importantă a relațiilor dintre cele două țări.

„În același timp, am prezentat municipiul Călărași, atât din punct de vedere economic, cât și turistic, educațional sau sportiv, cu accente pe posibilitățile pe care investitorii americani le pot avea în municipiul Călărași. Sper ca această zi să reprezinte punctul de plecare al unei relații de durată dintre municipiul Călărași și Ambasada SUA. Am vorbit despre posibilități de colaborare care sper să prindă contur în viitorul apropiat. Suntem onorați de faptul că Excelența Sa domnul Hans Klemm a ales municipiul Călărași pentru o vizită și sperăm să fim gazda dumnealui și cu alte ocazii”, a menţionat primarul Daniel Ştefan Drăgulin.

La întâlnirea de la Prefectură au participat şi reprezentanţii Consiliului Judeţean

În aceeaşi zi, la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi, prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, a fost gazda unei delegaţii americane în fruntea căreia s-a aflat Excelenţa Sa Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România. Acesta a fost însoţit de Stephanie Boscaino – diplomat şi Iacob Tepen – din cadrul secţiei economice a ambasadei.

În cadrul discuţiilor purtate a fost apreciat, de către ambele părţi, parteneriatul strategic România – SUA. Totodată, au fost aduse în discuţie proiectele desfăşurate de Asociaţia OvidiuRo, acţiuni în sprijinul educaţiei ce au avut loc pe teritoriul judeţului Călăraşi cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii, respectiv „Fiecare copil în grădiniţă” şi „Teach for Romania”.

Excelenţa Sa Hans Klemm a apreciat, în mod deosebit, faptul că prefectul judeţului Călăraşi este printre primii patru prefecţi din România care a amintit şi a apreciat aceste programe care vin în sprijinul copiilor privind accesul la educaţie şi reduc abandonul şcolar.

În continuarea discuţiilor au fost prezentate potenţialul şi oportunităţile judeţului Călăraşi în privinţa sectoarelor agricol şi industrial, dar şi facilităţile infrastructurii rutiere, navale şi feroviare existente în judeţ ce leagă judeţul cu capitala ţării, Bucureşti, dar şi cu cel mai mare port existent la Marea Neagră, municipiul Constanţa.

La întrunire au participat, alături de prefectul George Iacob, subprefectul Mihăiţă – Constantin Beştea şi preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, şi administratorul public al judeţului, Bogdan Georgescu.

La finalul discuţiilor, Excelenţa Sa Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, a promis prefectului că va reveni, cât mai curând, în judeţul Călăraşi.