În perioada 10 – 14 decembrie 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în mai multe domenii şi obiective de activitate, printre care se numără şi următoarele: comerţ, agricultură, baruri şi restaurante, activităţi ale agenţiilor de plasare a forţei de muncă, tâmplărie, transporturi, deţinerea şi comercializarea obiectelor pirotehnice. În urma controalelor, inspectorii ITM Călăraşi au sancţionat 14 angajatori şi au aplicat o singură amendă, în valoare de 20.000 de lei, pentru muncă la negru.

 

Inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 33 de angajatori. Dintre aceştia, unul a fost sancţionat pentru muncă nedeclarată, cu amendă în valoare de 20.000 de lei. Au fost dispuse 26 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 17 controale. 13 angajatori au fost sancţionaţi. De asemenea, au fost aplicate 29 de avertismente şi 29 de măsuri cu termene precise de rezolvare, pentru remedierea deficienţelor.