În perioada 10 – 13 aprilie 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii şi obiective de activitate: comerţ, baruri, transport, construcţii, agricultură, jocuri de noroc şi confecţii metalice. În urma controalelor, inspectorii ITM Călăraşi au sancţionat zece angajatori, din care unul pentru muncă nedeclarată. De asemenea, aceştia au aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei.

 

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei călărăşene, inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 12 angajatori. Unul dintre aceştia a fost sancţionat pentru muncă nedeclarată. Au fost aplicate amenzi în valoare de 100.000 de lei. Totodată, au fost dispuse cinci măsuri cu termene precise de rezolvare.

Totodată, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat zece controale. Nouă angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat 14 avertismente şi 14 măsuri cu termene precise de rezolvare, pentru remedierea deficienţelor.