În perioada 1 – 6 decembrie, poliţiştii călărăşeni aşi au aplicat 560 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de circa 150.000 de lei. Activităţile au făcut parte din acţiunea „Sărbători de Iarnă în Siguranță!”, care urmăreşte protejarea intereselor comerciale ale cetăţenilor şi menţinerea siguranţei publice, în timpul sărbătorilor de iarnă.

În prima săptămână din această lună, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi au intervenit la 252 de evenimente, au constatat şapte infracţiuni şi au aplicat 560 de sancţiuni contravenţionale.  Valoarea totală a amenzilor a fost de aproximativ 150.000 de lei. Astfel, 78 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, conform Legii nr. 61/1991, fiind sancţionate şi 419 încălcări ale normelor rutiere. Dintre acestea, 171 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor de viteză şi trei pentru conducere sub influenţa alcoolului. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 27.000 de lei şi au fost indisponibilizate alte bunuri de 72.000 de lei.

Poliţiştii rutieri au reţinut 21 permise de conducere, dintre care patru pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 12 pentru viteză, şi au retras cinci certificate de înmatriculare. În baza planului de acţiune „Sărbători de Iarnă în Siguranță!”, aprobat de ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, Poliția Română acționează, la nivel național, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, precum și pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor prin verificarea legalității activităților comerciale desfășurate cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.