În perioada 22 – 26 ianuarie 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă din Călăraşi a efectuat controale în mai multe domenii şi obiective de activitate, printre care se numără şi următoarele: comerţ, construcţii, întreţinere şi reparare autovehicule, depozite, agricultură, staţii peco, confecţii textile, fabricarea mobile. În urma controalelor, inspectorii de muncă au sancţionat 24 de angajatori şi au aplicat amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru munca la negru.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 37 de angajatori, dintre care patru au fost sancţionaţi. Au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 de lei, pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 17 măsuri cu termene precise de rezolvare.

De asemenea, inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 21 de controale. 20 de angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat 43 de avertismente. Totodată, pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 43 de măsuri cu termene precise de rezolvare.