În perioada 27 – 31 iulie 2020, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: construcţii, comerţ cu amănuntul, baruri şi restaurante, activităţi de jocuri de noroc, bâlciuri şi parcuri de distracţie, acvacultură în ape dulci, creşterea păsărilor, coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, prelucrarea şi conservarea cărnii,  agricultură, confecţii textile, activităţi de protecţie şi pază, alte domenii de activitate.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 16 angajatori, trei au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 30.000 de lei, din care 20.000 de lei pentru muncă nedeclarată. Au fost dispuse 17 măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 28 de controale, 24 de angajatori au fost sancţionaţi, au fost aplicate 40 de avertismente. Pentru remedierea deficienţelor, s-au aplicat 40 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

De asemenea, între 31 iulie şi 2 august 2020, reprezentanţii ITM Călăraşi, împreună cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, au efectuat controale în domeniul alimentaţiei publice (terase, baruri, restaurante), în vederea respectării prevederilor Legii nr. 55/2020 – privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acţiunile de control împreună cu instituţiile statului vor continua pe teritoriul judeţului Călăraşi pe toată perioada stării de alertă, pe timpul zilei, dar şi pe timpul nopţii.