În perioada 9 – 13 ianuarie, Inspectoratul Teritorial de Muncă din judeţul Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: comerţ, confecţii, pază, materiale de construcţii, agricultură, tipografii, mobilă, brutării.
În domeniul relaţiilor de muncă au fost verificaţi 25 de angajatori, doi dintre aceştia fiind sancţionaţi. Reprezentanţii Inspectoratul Teritorial de Muncă din judeţul Călăraşi au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.500 de lei. De asemenea, au fost dispuse 41 de măsuri cu termene precise de rezolvare.
În domeniul ce ţine de securitate şi sănătate în muncă, au fost efectuate 14 controale, opt angajatori fiind sancţionaţi. Au fost aplicate 11 avertismente şi cinci amenzi în valoare de 19.500 de lei, iar pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 16 măsuri cu termene precise de rezolvare.
La nivel naţional, Inspecţia Muncii a desfăşurat acţiuni de control, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 825.950 de lei, fiind depistate 63 de persoane care lucrau la negru.