Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi au efectuat, în perioada 5 – 9 februarie, controale în mai multe domenii şi obiective de activitate, printre care se numără şi următoarele: comerţ, construcţii, agricultură, dezmembrări maşini, recuperarea materialelor reciclabile şi transport marfă. În urma controalelor, inspectorii de muncă au aplicat amenzi în valoare totală de 50.000 de lei, din care 40.000 de lei pentru muncă la negru.

Inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 43 de angajatori. Dintre aceştia, patru au fost sancţionaţi. Au fost aplicate amenzi în valoare de 50.000 de lei, din care 40.000 de lei pentru muncă nedeclarată. De asemenea, au fost dispuse 27 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

Inspectorii ITM din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat zece controale. Zece angajatori au fost sancţionaţi. Au fost aplicate 15 avertismente şi15 măsuri cu termene precise de rezolvare, pentru remedierea deficienţelor.