Pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul tip de coronavirus, la nivelul județului Călărași, au avut loc, în data de 31 martie 2021, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

Polițiștii, jandarmii și pompierii, împreună cu polițiștii locali au verificat 147 de societăți comerciale, doi operatori de transport persoane și 63 de obiective de interes, precum restaurante, terase și fast-food-uri.

Totodată, au fost aplicate 223 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020, în valoare de aproximativ 54.900 de lei.

De asemenea, polițiștii au verificat în vederea respectării măsurii de siguranță 739 de mijloace de transport, 173 fiind mijloace de transport în comun, și 1.100 de persoane, dintre care 484 cu privire la respectarea măsurilor de izolare și 616 cu privire la respectarea măsurilor de carantină.