Georgiana ŞERBAN

observatorcl@gmail.com

În intervalul 12 – 16 martie 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în mai multe domenii şi obiective de activitate, printre care se numără: agricultură, comerţ, confecţii, benzinării, firme de curăţenie, transporturi, fabricarea mobilei şi panificaţie. În urma verificărilor, inspectorii au sancţionat 21 de angajatori şi au aplicat amenzi în valoare de 60.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă al ITM Călăraşi, inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au controlat un număr de 36 de angajatori. Doi agenţi economici au fost sancţionaţi pentru muncă fără forme legale. Au fost aplicate amenzi în valoare de 60.000 de lei şi au fost dispuse 50 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

De asemenea, inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 21 de controale în urma cărora 19 angajatori au fost sancţionaţi şi au fost aplicate 36 de avertismente şi 36 de măsuri cu termene precise de rezolvare, pentru remedierea deficienţelor.