În perioada 15 – 19 octombrie 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în mai multe domenii şi obiective de activitate, printre care se numără şi următoarele: comerţ, agricultură, transport, spălătorii auto, activităţi protecţie şi gardă, recuperarea deşeurilor nepericuloase, brutării. În urma controalelor, inspectorii de muncă au sancţionat 20 de angajatori şi au aplicat amenzi în valoare de 94.000 de lei, din care 80.000 de lei pentru muncă nedeclarată.

 

Potrivit unui comunicat de presă al ITM Călăraşi, inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 26 de angajatori. Dintre aceştia, trei au fost sancţionaţi. Au fost aplicate amenzi în valoare de 90.000 de lei, din care 80.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru remedierea deficienţelor au fost dispuse 37 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

De asemenenea, inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 18 controale. Astfel, 17 angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 4.000 de lei. Totodată, au fost aplicate 38 de avertismente şi 39 de măsuri cu termene precise de rezolvare, pentru remedierea deficienţelor.