În perioada 16 – 20 aprilie 2018, ITM Călăraşi a efectuat controale în mai multe domenii şi obiective de activitate, printre care se numără şi următoarele: comerţ, agricultură, baruri, transport, întreţinerea şi repararea autovehiculelor, agricultură, construcţii, confecţii textile, alimentaţie publică şi jocuri de noroc. În urma controalelor, inspectorii de muncă au sancţionat 22 de angajatori şi au aplicat amenzi de peste 100.000 de lei. 

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi, inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 33 de angajatori. Trei agenţi economici au fost sancţionaţi, din care unul pentru muncă nedeclarată. Au fost aplicate amenzi în valoare de 100.000 de lei. Au fost dispuse 27 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

De asemenea, inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 19 controale. 19 angajatori au fost sancţionaţi. Au fost aplicate amenzi în valoare de 5.000 de lei şi 30 de avertismente, dar şi 31 de măsuri cu termene precise de rezolvare, pentru remedierea deficienţelor.