Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi, a efectuat, în perioada13 – 17 mai 2019, controale în următoarele domenii de activitate: comerţ, agricultură, construcţii, învăţământ, dezasamblare maşini, fabricarea de maşini şi utilaje, reparaţii nave fluviale, confecţii metalice şi transport.

Potrivit unei informări a ITM Călăraşi, în urma controalelor, 27 de angajatori au fost sancţionaţi. Inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 11.500 de lei.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 26 de angajatori. Dintre aceştia, doi au fost sancţionaţi. Au fost dispuse 46 de  măsuri cu termene precise de rezolvare. Inspectorii Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 25 de controale. 25 de angajatori au fost sancţionaţi şi au fost aplicate amenzi în valoare de 11.500 de lei şi 52 de avertismente. Pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 55 de măsuri cu termene precise de rezolvare”, precizează Inspectoratul Teritorial de Muncă din Călăraşi.