Weekendul trecut, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași au intervenit la aproape 120 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate 312 sancțiuni contravenționale și au fost constatate peste 30 de infracțiuni.

 

În perioada 30 martie – 1 aprilie a.c., peste 300 de polițiști din cadrul IPJ Călăraşi au acționat, la nivelul județului nostru, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate cinci acțiuni punctuale și s-a intervenit la 117 evenimente, dintre care 110 au fost sesizate prin Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112. În urma activităților, au fost constatate 33 de infracțiuni, opt persoane fiind depistate în flagrant delict, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse nouă măsuri preventive. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 312 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 160.000 de lei.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, fiind reținute 15 permise de conducere și retrase zece certificate de înmatriculare.

Activitățile au fost desfășurate împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.