Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călărași a efectuat, în perioada 24-28 iunie 2019, controale în mai multe domenii de activitate, printre care se numără și următoarele: comerţ, construcţii, confecţii textile, învăţământ, baruri şi restaurante, fabricarea produselor din lapte, sevicii de administraţie locală publică, întreţinerea şi repararea autovehiculelor.

Potrivit unui comunicat de presă al ITM Călărași, 22 de angajatori au fost sancționați și au fost aplicate amenzi în valoare de 32.500 de lei.

“Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 29 de angajatori. Șapte dintre aceștia au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 27.500 de lei. Au fost dispuse 50 de  măsuri cu termene precise de rezolvare. Inspectorii Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 16 controale. Astfel, 15 angajatori au fost sancţionaţi şi au fost aplicate amenzi în valoare de 5.000 de lei, 43 de avertismente și 44 de măsuri cu termene precise de rezolvare, pentru remedierea deficienţelor”, informează ITM Călărași.