În data de 20 februarie 2021, la nivelul județului Călărași, au continuat acțiunile desfășurate în contextul situației epidemiologice provocate de virusul SARS-CoV-2.

Polițiști, jandarmi și pompieri, împreună cu polițiști locali, au verificat 120 de societăți comerciale, zece operatori economici, trei operatori de transport persoane, 572 de mijloace de transport persoane, 67 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri, dar și 963 de persoane.
Controalele au vizat modul de respectare a măsurilor luate pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid-19.
În urma controalelor efectuate, au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus, în valoare de 13.000 de lei.
Acestea au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție și pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor.
Personalul Ministerului Afacerilor Interne va continua activitățile pentru prevenirea și combaterea faptelor care favorizează răspândirea virusului SARS-CoV-2.
„Recomandăm în continuare cetățenilor și operatorilor economici să respecte măsurile de protecție sanitară și să adopte o conduită socială responsabilă. Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20”, au transmis oamenii legii.