În perioada 3 – 7 septembrie 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi a efectuat controale în următoarele domenii şi obiective de activitate: comerţ, agricultură, transport mărfuri, construcţii, silvicultură, tâmplărie, restaurante, baruri, extracţia pietrişului şi a nisipului. În urma controalelor, inspectorii ITM Călăraşi au sancţionat 15 angajatori şi au aplicat amenzi în valoare de 21.000 de lei.

 

Reprezentanţii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă al ITM Călăraşi au verificat 24 de angajatori, din care trei au fost sancţionaţi. De asemenea, s-au aplicat amenzi în valoare de 16.000 de lei şi au fost dispuse 19 măsuri cu termene precise de rezolvare.

De asemenea, inspectorii Compartimentului SSM din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Călăraşi au efectuat 20 de controale, 12 angajatori fiind sancţionaţi. Aceştia au aplicat amenzi în valoare de 5.000 de lei, 27 de avertismente şi 28 de măsuri cu termene precise de rezolvare, pentru remedierea deficienţelor.