Jandarmii și polițiștii călărășeni au aplicat, în urma nopților de proteste împotriva restricțiilor de circulație, 81 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 36.900 de lei. Amenzile au fost aplicate în baza legilor de prevenire și combatere a coronavirusului, adică pentru deplasare în intervalul orar 22:00 – 05:00, pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție epidemiologică, dar și pentru consumul de alcool în spații publice.

Ordinea publică a fost asigurată de către Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Călărași și Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, cu sprijinul efectivelor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Constanța și al efectivelor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași.

Pentru a preîntâmpina incidentele, echipaje ale jandarmeriei, poliției naționale, poliției locale și ale Serviciului pentru Acțiuni Speciale au patrulat permanent prin zonele care puteau pune probleme desfășurării manifestațiilor publice, astfel încât nu au fost înregistrate incidente.

IJJ Călărași menționează faptul că acțiunile de protest s-au desfășurat în mod pașnic, fără incidente între protestatari și forțele de ordine. Jandarmii le reamintesc cetățenilor faptul că, pe perioada pandemiei, numărul participanților la mitinguri trebuie să fie de maximum 100 de persoane. De asemenea, aceștia recomandă oamenilor să respecte indicațiile forțelor de ordine, să evite conflictele spontane și incidentele de orice fel, să fie responsabili și să evite aglomerațiile, să poarte corect masca de protecție, să respecte distanțarea de minimum 1 metru între participanți și o suprafață de cel puțin 4 metri pătrați de persoană acolo unde este posibil, să își dezinfecteze mâinile și să aplice regulile de igienă pentru prevenirea răspândirii virusului.

Inspectoratul de Jandarmi Județean menționează faptul că are echipe de dialog constituite în vederea prevenirii deturnării caracterului pașnic al protestelor, echipe care vor relaționa direct cu persoanele care protestează. Manifestanții sunt încurajați să se adreseze jandarmilor la observarea de astfel de încercări de deturnare.