În perioada 11 – 15 iunie 2018, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Călăraşi au efectuat controale în mai multe domenii şi obiective de activitate, printre care se numără şi următoarele: comerţ, transport, construcţii, agricultură, confecţii, cabinete medicale, sevice auto, tâmplărie, pescuit. În urma controalelor, inspectorii ITM Călăraşi au sancţionat 28 de angajatori, din care doi pentru muncă nedeclarată. De asemenea, aceştia au aplicat amenzi în valoare de 48.000 de lei.

 

Inspectorii din cadrul Compartimentului Relaţii de Muncă au verificat 27 de angajatori. Cinci agenţi economici au fost sancţionaţi, din care doi pentru muncă nedeclarată. Totodată s-au aplicat amenzi în valoare de 40.000 de lei. Au fost dispuse 43 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

De asemenea, inspectorii din cadrul Compartimentului Securitate şi Sănătate în Muncă au efectuat 24 de controale. 23 de angajatori au fost sancţionaţi şi au fost aplicate o amendă în valoare de 8.000 de lei şi 48 de avertismente. Pentru remedierea deficienţelor s-au aplicat 49 de măsuri cu termene precise de rezolvare.