În cadrul acțiunilor pentru siguranța comunității din ultima săptămână, polițiștii au intervenit la 596 de sesizări ale cetățenilor, majoritatea primite prin serviciul 112. De asemenea, polițiștii au reținut permisele de conducere în cazul a 69 de șoferi care au pus în pericol siguranța traficului rutier.

 

În săptămâna 27 iulie – 2 august, peste 500 de polițiști au acționat în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Au fost organizate 26 de acțiuni și s-a intervenit la 596 de evenimente, dintre care 577 au fost sesizate prin 112.

Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat 121 de infracțiuni, 12 persoane au fost surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse opt măsuri preventive.

Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 1.171 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 520.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru prevenirea accidentelor de circulație, fiind constatate 11 infracțiuni la regimul rutier. Au fost reținute 69 de permise de conducere și retrase 23 de certificate de înmatriculare.

Poliția Română acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității și, totodată, este pregătită să intervină atunci când situația o impune.