În urma unei ample operaţiuni desfăşurată pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Centrală împreună ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti efectuează cercetări faţă de un cetăţean român şi trei din Republica Moldova, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspecţii, membrii unui grup infracţional organizat, au livrat droguri de mare risc (heroină) în România, prin intermediul unei firme de transport persoane, pe ruta Istanbul – Chişinău, în vederea comercializării pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor limitrofe.

În cauză au fost ridicate 20 de kilograme de heroină , valoarea de piaţă a drogurilor fiind de aproximativ 1.500.000 de euro.

În urma activităţilor desfăşurate au fost ridicate şi indisponibilizate sumele de 19.990 de euro, 784 de dolari, 2.125 de lire turceşti, 2.087 de lei moldoveneşti şi 2.580 de lei.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Pe parcursul întregului proces penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.