Vasile Iliuță s-a declarat nemulțumit de fosta conducere, tot liberală, a Consiliului Județean (CJ) Călărași, joi, 9 ianuarie, într-o conferință de presă. Acesta se vede deja câștigător, este convins că va obține încă un mandat în fruntea judeţului.

„Am început un nou an, un an cu multe provocări că vor fi și alegeri locale. Vreau să vă spun că voi candida pentru al doilea mandat și vă spun de acuma că n-am niciun risc să nu-l recâștig. Știu că sunt destule discuții, provocări, bârfe, astea toate sunt ale celor care au gestionat județul mai mult de 12 ani și lucrurile le-au lăsat așa cum știți, încurcate toate, făcute praf toate, mai puțin pentru dezvoltare și pentru reușita unei echipe. Eu trebuie să mulțumesc echipei Consiliului Județean Călărași că a înțeles mesajul meu de la preluarea mandatului, că cine face față va rămâne în echipa mea și împreună să reușim pentru a pune în practică cele mai multe proiecte și cele mai dorite de populație, că aceste lucruri sunt în așteptare, a declarat preşedintele CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă.

Mai în glumă, mai în serios, Vasile Iliuță, întrebat din partea cărui partid o să candideze, a răspuns că ar putea să fie președinte al Consiliului Judeţean din partea oricărei formațiuni politice.

„De la toate formațiunile, eu vă spun că voi fi președintele Consiliului Județean. Deci, eu voi candida din partea Partidului Național Liberal, dorința asta nu e a unuia sau a altuia, e dorința Biroului Permanent Național și conducerea partidului la nivel național, acolo se vor valida candidaturile, nu se validează la nivel local. Încă nu s-a validat, urmează să se valideze în luna februarie, pe baza sondajelor, nimeni nu o să fie primar de municipiu sau președinte de Consiliu Județean, nu o să fie nimeni pus pe listă decât în urma unui sondaj de opinie, astea sunt regulile la nivelul Partidului Național Liberal, la nivel de centru”, a menţionat Vasile Iliuţă.

Vasile Iliuță nu zice nu nici postului de primar, se declară deschis să facă o rocadă cu actualul primar, Daniel Ștefan Drăgulin.

„Mă voi conforma așa cum spune partidul, să nu cumva să considerăm că cineva care e în politică face el reguli. Nu, regulile le face partidul, și la nivel național centrul va decide cine va candida. Toți ne dorim, ne exprimăm dorința de a candida, dar locul unde candidezi, decizia finală este la centru. Dacă partidul mă trimite la primărie, mă duc la primărie. Ştiți ce se întâmplă, partidul pune oamenii să candideze pe locurile eligibile și acolo unde sunt de luat în seamă. Cred că va fi o rocadă, Dan Drăgulin la Consiliul Județean, a afirmat Iliuţă.