În cursul zilei de joi, 30 aprilie, un cetățean al orașului a sesizat Poliția Locală cu privire la o persoană care își arunca gunoiul într-un loc nepermis. Persoana care a făcut sesizarea a surprins acțiunea în imagini și le-a postat și pe rețelele sociale, împreună cu următorul text: „Ce fac unii oameni pe înserat? Vin cu mașina și aruncă gunoiul pe marginea Jirlăului. Replicile omului când i s-a atras atenția că acolo nu este groapă de gunoi: <Ce treabă ai tu?>, <Gunoiul e din curtea mea.>, <Asta e proprietate privată. Nu este a mea. Îl știu pe proprietar.>. La filmare ne-a filmat din mașină, probabil în scop de intimidare. Mașina era o Skoda albastră cu numărul CL-90-CLI.”

În data de 1 mai, Primăria Municipiului Călărași anunță faptul că Poliția Locală este în curs de identificare a celui care a depozitat gunoiul într-un loc nepermis. Instituția dorește să asigure cetățenii că aceste practici nu sunt tolerate și că vor aplica legea, mulțumind, de asemenea, persoanei care a făcut sesizarea și încurajându-i pe oameni să se implice atunci când observă astfel de cazuri.

Primăria reamintește că cetățenii „trebuie să înțeleagă faptul că protejarea mediului reprezintă un efort comun cetățean-administrație. Deșeurile menajere se depozitează în pubelele gri de la platformele din oraș sau în pubelele individuale, așa cum e cazul zonei de case, deșeurile reciclabile se depozitează numai în pubelele galbene/albastre/verzi, iar deșeurile din construcții trebuie ridicate de operatorul delegat, printr-o comandă telefonică.”

Administrația și-a încheia buletinul informativ cu îndemnul „Protejați mediul! Sfidarea legii se pedepsește!”.