Având în vedere lipsa precipitațiilor în multe regiuni ale țării și regimul termic al aerului mai ridicat decât în mod obişnuit din ultimele luni, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) aduce la cunoștință tuturor fermierilor că, prin filialele teritoriale, asigură apă pentru irigații până la punctele de livrare, acolo unde sunt încheiate contracte pentru anul 2020.

ANIF încurajează toți fermierii care încă nu au încheiat contracte pentru livrarea apei să meargă la filialele teritoriale de îmbunățiri funciare pentru a face demersuri în acest sens, încheierea contractelor fiind în această perioadă în plină desfășurare.

Pentru informații și clarificări legate de încheierea contractelor, fermierii pot lua oricând legătura cu membrii conducerii filialelor teritoriale de îmbunățiri funciare, datele de contact ale acestora fiind publice și disponibile.

ANIF informează toți fermierii că, și în acest an, apa pentru irigații până la punctele de livrare este gratuită, prin fonduri asigurate de la bugetul de stat. Fermierii pot beneficia de apă gratuită indiferent dacă sunt persoane fizice, persoane juridice, organizați în OUAI/FOUAI sau asociație agricolă.

Suprafața totală pregătită pentru contractare și irigații, până la această dată, este de 1,4 milioane de hectare, fiind deservită de 1.800 de kilometri de canale și amplasată pe 27 de județe.

Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare a încheiat, prin filialele teritoriale, până în prezent, 556 de contracte, din care 503 multianuale și 53 sezoniere, pentru o suprafață totală de 724.447 de hectare. În anul 2019, suprafața pe care s-au aplicat udări, inclusiv în luna decembrie, a fost de 747.776 de hectare, iar suprafața contractată a fost de 837.639 de hectare.

Fermierii care întâmpină probleme legate de încheierea contractelor în teritoriu pot lua legătura cu Unitatea Centrală ANIF prin e-mail, la adresa centrala@anif.ro, sau fax 021/33.22.816.

De asemenea, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare pune la dispoziția potențialilor beneficiari, spre consultare, modelul de contract multianual/sezonier pentru asigurarea nivelului optim al apei de irigații la stațiile de punere sub presiune și alte puncte de livrare, la adresa www.anif.ro.