În perioada 27 – 29 decembrie, la Cinematograful 2D/3D din Călăraşi, va rula pelicula „Gruffalo şi prietenii lui”, regia aparţinând următorilor: Max Lang, Jakob Schuh, Uwe Heidschötter, Johannes Weiland, Jan Lachauer, Jeroen Jaspaert şi Daniel Snaddon.

Pentru că va fi vacanţă, reprezentanţii Centrului Cultural Judeţean Călăraşi s-au gândit ca în zilele de 27, 28 şi 29 decembrie, la orele 12:30 şi 14:30, să suplimenteze programul de animaţie cu filmul “Gruffalo şi prietenii lui”.
Producţia cinematografică reprezintă patru animații scurte, bazate pe cărțile best-seller pentru copii, scrise de Julia Donaldson și ilustrate de Axel Scheffler.
Astfel, prima animaţie este “Gruffalo” – 2009 (nominalizat la Oscar în 2011), ce prezintă povestea unui șoricel isteț care se plimbă prin pădure și păcălește o mulțime de animale de pradă. “Puiul lui Gruffalo” (2011) îl are în prim-plan pe micul pui de monstru, care ignoră sfaturile tatălui şi se strecoară afară din bârlog în plină iarnă, în căutarea Şoarecelui-Mare-şi-Rău. Cea de-a treia animaţie, “Aventuri pe-o coadă de mătură” (2012), e o poveste magică despre prietenie şi despre familie, cu o vrăjitoare bună care invită pe coada măturii ei o mulţime de prieteni: un câine, o pasăre şi o broască, spre disperarea pisicii. Şi această peliculă a fost nominalizată la Oscar, în anul 2014. Ultima animaţie, “Domnul Băţ s-a rătăcit” (2015) prezintă aventura în care porneşte Domnul Băţ. Acesta și Doamna Băț trăiesc într-o casă în copac, împreună cu cei trei copii ai lor. Domnul Băț se aventurează într-o acţiune teribilă, înfruntând anotimpurile. Astfel, sunt patru povești drăguțe în același film.
Preţul biletelor este acelaşi, atât pentru filmele 2D, cât şi 3D, şi anume, 8 lei pentru copiii cu vârste de maximum 14 ani şi 12 lei, pentru persoanele cu vârsta peste 14 ani. Nu se efectuează rezervări. Biletele pot fi cumpărate cu o săptămână înainte de data difuzării filmului. Mai multe informaţii puteţi obţine accesând site-ul www.culturalcl.ro sau sunând la numărul de telefon 0242/312.800.