Pentru acest an, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a pus Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități din 3 decembrie sub deviza „The Future is Accessible”.

În acest context, începând din acest an, Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități (ANPD) a inițiat concursul „Un oraș fără bariere pentru cetățeni!”.

Concursul se adresează municipiilor reședință de județ și municipiului București, și constă în aplicarea unui set de întrebări care vizează accesibilitatea în mijloacele de transport în comun, în clădirile publice, accesul la informațiile furnizate de instituțiile publice, precum și modul de consultare a persoanelor cu dizabilități sau a organizațiilor acestora.

Răspunsurile la întrebări sunt așteptate până la data de 18 noiembrie a.c., la adresa: Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, București, Calea Victoriei nr. 194, sector 1, cod poștal 010097.

Jurizarea este asigurată de persoane cu dizabilități și specialiști, iar rezultatele concursului vor fi făcute publice cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități.

Concursul „Un oraș fără bariere pentru cetățeni!” este un semnal prin care Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități încearcă să convingă comunitățile că este nevoie de un efort comun de planificare și construire a unei societăți deschise, care să permită participarea activă a tuturor cetățenilor ei.