Agenția Națională pentru Protecția Mediului a lansat marţi, 17 septembrie, campania „28 Septembrie 2019 SOS – Ambrozia” – Mișcare civică pentru mediu și sănătate cu implicare națională pentru combaterea plantei invazive ambrozia.

 

Conducerea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), reprezentată de Viorel Toma – președinte și de Radu Tiberiu Roca – vicepreședinte, a propus ziua de 28 septembrie 2019, o zi a mișcării civice pentru mediu și sănătate cu implicare națională, când, într-o singură zi, prin efort comun, curățăm țara de ambrozie.

Acest demers este inițiat ca urmare a răspândirii exagerate, atât la nivel județean cât și la nivel național a ambroziei, precum și a numeroaselor sesizări din partea cetățenilor care fac alergie la această plantă, lucru de altfel confirmat și de medicii alergologi prin numărul crescut de pacienți cu simptome de alergie la această plantă.

Campania se derulează la nivel național și are drept scop combaterea plantei invazive Ambrosia Artemisiifolia – Iarba Pârloagelor.