Tinerii talentaţi din cadrul Ansamblului Folcloric „Spicul” Dorobanţu au putut fi urmăriţi luni seară la televizor, când au fost invitaţi în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Etno TV, ce a fost difuzată în direct. Este pentru a doua oară când membrii acestui ansamblu îşi fac apariţia în cadrul unei emisiuni ce aparţine unei televiziuni naţionale, lucru ce reprezintă o mare onoare, dar şi o mândrie pentru comuna Dorobanţu.

 

 

Cetăţenii comunei Dorobanţu i-au urmărit cu mare drag şi interes pe membrii Ansamblului Folcloric „Spicul”, al acestei localităţi, care şi-au făcut prezenţa în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune Etno TV, ce a fost difuzată în direct. Pentru că este pentru a două oară când aceşti tineri talentanţi şi frumoşi apar în cadrul unei emisiuni tv, se pare că nu au avut prea mari emoţii. Aceştia şi-au arătat încă o dată talentul şi dragostea faţă de dansul popular românesc, fiind totodată fericiţi, dar şi mândri că sunt văzuţi nu numai de locuitorii din judeţul nostru, dar şi de o ţară întreagă. Tinerii au fost însoţiţi în cadrul emisiunii de responsabilul artistic al ansamblului, Tudoriţa Kiru, de maestrul coregraf, Aurel Mailat, de directoarea Şcolii Gimnaziale Dorobanţu, prof. Maria Gheorghe, dar şi de alte persoane care au dorit să le fie alături.

„Povestea Ansamblului Spicul Dorobanţu a început acum patru ani şi va continua mulţi ani de acum înainte. Am petrecut o seară minunată cu Ansamblul ‘Spicul’ Dorobanţu, alături de oameni minunaţi, la Etno TV. Mulţumim familiei Mariana şi Mihai Călin, care au facilitat apariţia noastră la TV”, ne-a mărturisit responsabilul artistic al ansamblului, Tudoriţa Kiru. Membrii Ansamblului Folcloric „Spicul” Dorobanţu au fost urmăriţi cu drag şi de cel care a înfiinţat ansamblul, şi anume de primarul comunei, Vasile Stoica, care i-a felicitat pe tinerii dansatori, fiind mândru de realizările acestor copii talentaţi.

Ansamblul „Spicul” din localitatea Dorobanţu a câştigat, de-a lungul timpului, admiraţia iubitorilor de folclor prin promovarea dansului popular. Ansamblul folcloric din Dorobanţu s-a înfiinţat în anul 2013, printr-o Hotărâre de Consiliu Local, la iniţiativa primarului acestei comune, Vasile Stoica. Tinerii care fac parte din acest ansamblu au dus numele localităţii atât în țară, cât și peste hotare prin participarea la diferite activități și spectacole. Ansamblul „Spicul” a fost prezent la evenimente atât pe plan local, precum Festivalul Internaţional de Folclor „Hora Mare” şi Ziua Comunei Dorobanţu şi ale altor comune, cât şi pe plan internaţional, precum festivaluri din Turcia, Grecia, Macedonia, Bulgaria, Muntenegru şi Croaţia.

Mai mult decât atât, pentru rezultatele deosebite obţinute la festivalurile naţionale şi internaţionale şi pentru promovarea tradiţiilor populare româneşti în ţară şi în străinătate, Ansamblul Folcloric „Spicul” Dorobanţu a primit Premiul Cultural al Anului 2016 – „10 pentru Călăraşi”. Pe unde au fost, tinerii au dansat şi au cântat ca nişte profesionişti, punându-şi în valoare talentul şi dragostea faţă de tradiţiile populare româneşti.