Tehnicianul echipei AHC Dunărea Călăraşi, Adrian Petrea, a susţinut, la finele săptămânii trecute, o conferinţă de presă în cadrul căreia a vorbit despre sezonul regulat care s-a încheiat, dar şi despre play-off-ul care a început pe 15 aprilie.

 

Adrian Petrea a declarat că rezultatul meciului dintre AHC Dunărea şi CSM Bucureşti nu a afectat formaţia călărăşeană din punct de vedere al clasamentului, scor 31 – 24 pentru CSM. Această partidă a fost una de pregătire pentru play-off.

Petrea se declară mulţumit de sezonul regulat care s-a încheiat. Astfel, echipa a acumulat 43 de puncte, un rezultat mult mai bun faţă de ediţia trecută de campionat, când a strâns 33 de puncte. Deja play-off-ul a început în data de 15 aprilie 2018, când Dunărea Călăraşi s-a duelat în tur cu Potaissa Turda. Partida s-a încheiat cu scorul de 27 – 24, pentru Turda.

Pentru AHC Dunărea Călăraşi au jucat: George Şelaru (12 intervenţii), Valeriu Erhan (patru intervenţii), Nosrati Shaho (şase goluri), Alex Tărâţă (patru goluri), Josip Peric (două goluri), Irakli Chikovani (cinci goluri), Alex Popia (două goluri), Vuk Lazovic (două goluri), Pavel Gurkovsky (un gol), Florin Dospinescu (două goluri), Viorel Fotache, Alex Starchenko.

Returul se va juca miercuri, 18 aprilie, începând cu ora 18:30, la Sala Polivalentă „Ion C. Neagu” din municipiul Călăraşi. În cazul în care Dunărea Călăraşi va învinge, se va juca şi un al treilea meci, la Turda.

 

Adrian Petrea: „Jucătorii sunt destul de conectaţi la miza etapei de play-off”

 

Înainte ca play-off-ul să înceapă, tehnicianul principal al AHC Dunării Călăraşi, Adrian Petrea, a făcut mai multe precizări.

„Dacă luăm strict ultimul meci din sezonul regulat, cu echipa CSM Bucureşti, din punct de vedere al clasamentului, nu ne-a afectat cu nimic. Într-adevăr, pentru noi a fost un meci de pregătire mai mult din punct de vedere moral şi al entuziasmului vizavi de meciul care urmează duminică (n.r. – 15 aprilie) cu Turda. În mare parte, obiectivele au fost atinse. Rezultatul nu este unul dorit de foarte multă lume, dar CSM a venit la Călăraşi să îşi vândă ultima şansă pentru a accede în poziţiile 1 – 4 ale Ligii Naţionale. Trebuie să recunoaştem că este o echipă puternică, un club puternic, cu investiţii majore, şi de asta presiunea jucătorilor mei nu a fost strict pe rezultat, a fost strict pe ce avem de pregătit pentru meciul cu Turda. După încheierea sezonului regulat, eu mă declar în mare parte mulţumit de parcursul de până acum. Avem 43 de puncte acumulate. Dacă analizăm vizavi de sezonul trecut, când am terminat cu 33 de puncte, putem spune că suntem pe plus. La fiecare meci ne-am dorit să câştigăm. Am avut meciuri când am plecat din poziţie de outsider şi am scos puncte, aşa cum a fost la Dinamo, cum a fost meciul de acasă cu Constanţa, la Odorheiu Secuiesc, când am scos puncte preţioase. Tocmai de aceea pot spune că sunt mulţumit ca şi joc de echipă, ca şi parcurs în sezonul regulat. Într-adevăr, duminică (n.r. – 15 aprilie 2018) începem o nouă etapă, etapa de play-off unde noi mergem cu foarte mare încredere şi cred că toţi suntem ancoraţi la meciul de la Turda să îl câştigăm, pentru că din cele trei meciuri programate cu Turda, cel mai important este cel de duminică, de acasă de la ei. Am mare încredere că la Turda vom face un joc bun şi vom scoate un rezultat bun pentru a putea aborda meciul al doilea de acasă de la noi, în faţa publicului, cu o mai mare încredere şi cu o mai mare presiune pe echipa din Turda. Potaissa Turda este o echipă bună, este singura echipă care reprezintă România în Cupele Europene şi va fi greu, dar nu imposibil. Din acest sezon regulat au lipsit câteva momente. Aici pot să enumăr meciul cu Focşani de acasă de la noi, când am făcut egal. Sunt câteva momente din timpul jocului când puteam să câştigăm meciurile. Poate ca imagine ajută mult să ne aflăm acum undeva pe locul 5, dar, cum am spus şi la început de campionat, cel mai important este după ce tragem linie, pentru că ne clasăm acum pe locul 5 şi poate jucam cu CSM sau cu Timişoara, unde erau etape mult mai grele şi deja din primele două meciuri picai şi jucai pentru locurile 7 – 8. Aşa că parcursul a fost unul bun. Au fost momente când echipa a dezamăgit din punct de vedere al determinării, dar până la urmă nu putem fi roboţi. Eu personal îmi doresc clasarea pe locurile 1 – 3. Ca obiectiv al echipei, ne propunem să eliminăm Turda. Jucătorii sunt destul de conectaţi la miza etapei de play-off şi, după cum am spus, am mare încredere că vom aborda cele trei etape la victorie”, a afirmat antrenorul Adrian Petrea.

 

Petrea: „Ce mă bucură cel mai mult este că de la meci la meci, tot mai mulţi oameni vin alături de echipă pentru a o susţine”

 

Tehnicianul principal al formaţiei călărăşene de handbal a mai precizat că din ce în ce mai mulţi suporteri sunt alături de Dunărea.

„De când am venit la Călăraşi, am  găsit un public numeros. Şi ce mă bucură cel mai mult este că, de la meci la meci, tot mai mulţi oameni vin alături de echipă pentru a o susţine. Asta ne face cinste nouă, dar, în primul rând, cinste oraşului şi ne bucurăm foarte mult, pentru că ei ne ajută foarte mult. Am avut galerie şi în meciurile din deplasare unde s-a simţit prezenţa lor.”

 

Noi jucători la AHC Dunărea Călăraşi

 

Petrea a mai menţionat că echipa de handbal se va îmbunătăţi cu o extremă dreaptă, un centru, un inter stânga şi un pivot, însă deocamdată nu poate face numele acestora cunoscute.

La momentul de faţă pot să declar că vom aduce o extremă dreaptă, un centru, un inter stânga şi un pivot. S-au semnat deja contractele, dar nu le pot spune decomdată numele. Le veţi afla după prima fază de play-off”, a conchis antrenorul formaţiei AHC Dunărea Călăraşi.