Aparatul RMN din Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi a devenit funcţional. Pentru a putea beneficia de o investigaţie imagistică gratuită, pacienţii trebuie să aibă trimiterea de la medicul specialist şi cardul de asigurat.

Dr. Mihaela Vintilă a declarat: “Este un echipament foarte nou, foarte modern. Este ultima generaţie de aparatură pentru imagistică radiomagnetică. Este mult mai performant decât mă aşteptam. S-a muncit mult la achiziţie, la amenajarea spaţiului, la structura de rezistenţă. Am muncit şi noi până ne-am făcut instruirea. Se pot efectua investigaţii RMN pe segmente ale corpului, respectiv RMN de coloană vertebrală, cerebral, abdomen şi pelvis, genunchii, extremităţi, articulaţii. Nu avem încă antenă pentru RMN de sân, dar sperăm că o să achiziţionăm în curând, ne-a fost promisă de Consiliul Judeţean”. În legătură cu programul cabinetului, dr. Vintilă a precizat: “Este deschis de la 11:00 la 16:00, iar miercuri va veni un coleg medic din Slobozia şi probabil programul se va prelungi până la ora 18:00”.

Aparatul RMN a ajuns în spitalul călărăşean în luna noiembrie a anului trecut. Valoarea investiției s-a ridicat la suma de 7.314.000 de lei (inclusiv TVA). Aceşti bani au fost asiguraţi de Ministerul Sănătății, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Călărași, care a contribuit cu 10% din această sumă. Investiția acoperă, pe lângă achiziționarea aparatului, și lucrările de renovare a clădirii destinate funcționării acestui aparat.  Astfel, pacienţii călărăşeni pot beneficia de servicii imagistice decontate din fondul asigurărilor de sănătate. Județul nostru avea nevoie de un operator de servicii medicale care să acopere la cele mai înalte standarde nevoile celor peste 300 de mii de locuitori. Astfel, oamenii nu vor mai fi nevoiţi să meargă la Constanţa sau Bucureşti pentru RMN.