Anul acesta, rezervările eco-tichetelor puse la dispoziție prin “Rabla Plus” au atins cifrade 1.225 de mașini, în mai puțin de trei luni de la startul programului. În perioada similară a anului trecut, au fost rezervate puțin peste 1.000 de mașini. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) precizează că, anul acesta, ministerul, prin Administrația Fondului pentru Mediu, a pusla dispoziția cetățenilor și firmelor din România cel mai mare buget din istoriaprogramului “Rabla Plus”: 140 de milioane de lei, cu circa 45 de milioane mai mult decât în 2019.

Bugetul permite punerea pe șoselele României până la 3000 de mașini electrice șihibride, cât s-a pus, în total, în toate cele patru ediții ale programului “Rabla Plus” dinanii anteriori.

În ceea ce privește programul “Rabla Clasic”, până în acest moment, numărul rezervărilora atins cifra de 21.000 de mașini, față de peste 30.000 de mașini rezervate în perioada similară a anului trecut.

“Anul 2020 este anul mașinilor electrice în România! 90% dintre cei care au accesat programul Rabla `Plus` au ales o mașină full electric.`Rabla Plus se dovedește a fi un program de succes, în ciuda problemelor din industriaauto, generate de pandemie. Este primul an din istoria celor două programe `RablaClasic` și `Rabla Plus` când, cel din urmă, are rezultate mai bune decât primul, raportatla numărul total de mașini disponibile prin ambele programe. Deși am traversat COVID,cifrele de la `Rabla Plus` sunt mai bune pentru primele trei luni de program față de oricare altă ediție `Rabla Plus` din anii precedenți. Mă bucur că românii aleg mașinileelectrice: acesta este viitorul transportului urban. De când am stabilit bugetul pentruanul acesta ne-am dorit un singur lucru: să impulsionăm transportul electric în orașeledin România și să punem într-un an pe șoselele din țară cel mai mare număr de mașinielectrice înregistrat până acum”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.