A fost publicată lista liceenilor care vor primi în acest an școlar bursa „Bani de liceu”. Potrivit site-ului banideliceu.edu.ro, 396 de elevi din județul Călărași vor beneficia de această bursă. Cele mai multe cereri au fost depuse la Liceul „Alexandru Odobescu” Lehliu Gară – 64, urmat de Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” Oltenița – cu 60 de cereri și Liceul Pedagogic „Ștefan Bănulescu” din Călărași – cu 40 de solicitări. Cele mai puține cereri au fost depuse la Liceul Tehnologic „Constantin George Călinescu” Grădiștea – 5, Colegiul Național „Barbu Știrbei” Călărași – şapte cereri și Liceul de Transporturi Auto – şapte solicitări.

Beneficiarii Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” sunt elevii care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului (iunie, iulie, august 2019), este de maximum 500 de lei, precum şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie, tutelă sau curatelă în cazul respectării condiţiei de venit prevăzut mai sus.

Cuantumul sprijinului financiar pentru anul şcolar 2019 – 2020 este de 250 de lei lunar. În anul școlar 2018 – 2019,  483 de liceeni din județul Călărași au beneficiat de această bursă.

La nivel național, au fost acordate ajutoare sociale pentru toţi solicitanţii eligibili care şi-au depus cereri, numărul beneficiarilor din anul şcolar 2019 – 2020 fiind de 32.585.