Iubitorii fotbalului din Călăraşi şi nu numai au motive serioase de bucurie. Arena Ion Comşa care va găzdui meciurile de acasă ale echipei Dunărea Călăraşi în liga I a fost omologată. Cu două zile mai devreme decât data stabilită iniţial, marţi la prânz a avut loc o nouă inspecţie din partea unei comisii formate din reprezentanţi ai LPF, FRF, Jandarmeriei şi televiziunilor care au confirmat că arena întruneşte condiţiile prevăzute în regulament și solicitate de LPF. „Trăim un moment de nedescris. Dunărea Călăraşi va putea juca acasă în noul sezon al ligii I. Este un deziderat la îndeplinirea căruia un rol important l-au avut în primul rând autorităţile locale. Le mulţumim pentru eforturile depuse şi sperăm să le putem oferi tuturor de acum încolo momente agreabile, de neuitat. Primul meci acasă va avea loc pe 27 sau 28 iulie în compania „supercampioanei” CFR Cluj. Îmi doresc din suflet ca stadionul să devină neîncăpător”, a declarat preşedintele executiv al Dunării, Florin Brişan. Dunărea va debuta în campionat duminică, 22 iulie, de la ora 18.00 întâlnind la Ovidiu pe FC Viitorul Constanţa.

Iliuţă: „Un moment de bucurie pentru întreaga comunitate”

Stadionul municipal „Ion Comșa” a primit, marți, 17 iulie, acreditarea de a juca meciurile din Liga 1 pe teren propriu. Reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal au apreciat eforturile depuse de  Consiliul Județean Călărași, conducerea Clubului AFC Dunărea și Primăria Municipiului Călărași, instituții care și-au dat concursul ca într-un timp record arena galben-albaștrilor să fie omologată. Au fost verificate toate lucrările care au avut loc în incinta bazei sportive: suprafața de joc, sistemul de supraveghere video și cel al accesului suporterilor, compartimentarea și igienizarea spațiilor interioare, tribunele stadionului. „Un moment de bucurie pentru întreaga comunitate. Suntem mulțumiți că într-un timp record am reușit omologarea stadionului. Felicit echipa tehnică a Consiliului Județean Călărași care are o contribuție majoră la acest succes. Sunt oameni care au mers zilnic la stadion să urmărească investiția și care au acordat sprijin tuturor. Am demonstrat că vrem și că putem să realizăm ceea ce ne propunem”, precizează președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță.

„Abia acum ne putem bucura că suntem în Liga 1. Acreditarea stadionului reprezintă un succes al tuturor autorităților implicate în proiectul de modernizare. Pe lângă promovarea istorică, scriem istorie și cu o reabilitare în timp record”, declară Eduard Grama, directorul Direcției de Dezvoltare din cadrul Consiliului Județean.

Drăgulin: “Au fost inspectate toate zonele și sectoarele și s-a constatat că stadionul întrunește toate condițiile prevăzute în regulament”

“Astăzi (nr. marţi, 17 iulie), comisia LPF a omologat stadionul ”Ion Comșa” din municipiul Călărași ceea ce înseamnă că echipa de fotbal își va disputa meciurile acasă. Au fost inspectate toate zonele și sectoarele din incinta și exteriorul stadionului și s-a constatat că stadionul întrunește toate condițiile prevăzute în regulament. Transmit sincere felicitări tuturor celor care s-au implicat în demersurile realizării acestui fapt care a devenit realitate, o încununare a eforturilor cu un succes pe măsură. Le urez fotbaliștilor și întregului staff al AFC Dunărea Călărași mult succes în noua aventură competițională din Liga I! Hai, Dunărea!”, a precizat primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin.

Investițiile la stadionul Ion Comsa

Investițiile la stadionul Ion Comsa, în lucrări și sume

– Asistență tehnică, proiectarea și execuția lucrărilor pentru montarea sistemului de supraveghere video și turnicheți pentru accesul suporterilor în interiorul bazei sportive – 448.111 lei (fără TVA)

– Modernizarea suprafeței de joc – 426.900 lei (fără TVA)

– Asistență tehnică, proiectare și execuție containere tribuna VIP – 447.856 lei (fără TVA)

– Lucrări de reparații și igienizare spații interioare (vestiare) – 87.964,32 lei (fără TVA)

– Sistem sonorizare pentru sala de conferințe – 16.800 lei (fără TVA)