Cântăreţi în vogă vor susţine recitaluri la Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Muzicii Ușoare Româneşti „Flori  de Mai”. Acesta se desfăşoară în perioada 25 – 27 mai 2018. Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Județean şi Centrul Județean de Cultură și Creație (CJCC).

În prima seară a festivalului, de la ora 19:00, la sala de spectacole „Barbu Ştirbei” a CJCC Călăraşi vor cânta Oana Radu şi Nico. În data de 26 mai 2018, la aceeaşi oră şi în acelaşi loc, îi vor încânta pe călărăşeni Freestay şi Ileana Şipoteanu. Preţul unui bilet este de 10 lei. Accesul în sală se face până la ora 18:50, festivalul fiind înregistrat.

În ultima zi a festivalului „Flori  de Mai”, pe esplanada din faţa Centrului Județean de Cultură și Creație, începând cu ora 19:00, vor susţine recitaluri Luminiţa Anghel şi Direcţia 5. Prezentatorii evenimentului sunt Daniela Mihai Soare şi Eugen Rusu.

Ajuns la cea de-a XXX-a aniversare, Festivalul – Concurs Naţional de Interpretare a Muzicii Ușoare Românești „Flori de Mai”, festival cu tradiţie în peisajul musical naţional, continuă să promoveze, prin intermediul concurenţilor, farmecul muzicii uşoare româneşti. De asemenea, promovează ideea de competiţie şi de respect faţă de valorile autentice ale muzicii uşoare româneşti, prin obligativitatea fiecărui concurent de a interpreta în concurs exclusiv piese ale compozitorilor români.

Concursul se adresează tinerilor cu vârsta de la 15 la 30 de ani, împliniți până la data preselecției și se desfăşoară cu acompaniament orchestral (live).

Laureații edițiilor precedente (câștigătorul Trofeului și câștigătorii premiilor I, II și III) nu pot participa la concurs. Jurizarea va fi făcută pe două secțiuni de vârstă.

În prima zi de concurs vor evolua concurenții cu vârsta cuprinsă în intervalul 15 – 18 ani, inclusiv, iar în cea de-a doua zi, concurenții cu vârsta de peste 18 ani, până la 30 de ani, inclusiv. Gala Laureaților se va desfășura în aer liber, pe o scenă amplasată în fața CJCC Călărași.

În cadrul concursului se vor acorda următoarele premii: Trofeul „Flori de Mai”, premiile I, II, III şi mențiune, pentru fiecare secțiune de vârstă, premiul special „Dumitru Lupu”, pentru concurentul cu cea mai bună interpretare a unei piese de muzică ușoară românească din perioada de dinainte de 1989. Mai pot fi acordate și alte premii din alte surse și sponsorizări. Sumele corespunzătoare premiilor sunt impozabile conform legislației române în vigoare la data acordării acestora. În funcție de valoarea prestației concurenților, premiile pot fi redistribuite. Nu vor fi acordate premii ex-aequo. Rezultatele jurizării se fac publice doar în momentul decernării premiilor, ulterior, lista fiind publicată pe site-ul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași. Nu se admit contestații. 

”Festivalul – concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești  „Flori de Mai” a ajuns anul acesta la cea de-a 30-a ediție și, în acest sens, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași și-a propus să transforme cele trei seri de concurs într-un spectacol deosebit care să ajungă la sufletul publicului spectator. În acest moment aniversar țin să mulțumesc tuturor celor care au contribuit,  de-a lungul anilor, la promovarea acestui proiect cultural la nivel național. Sperăm că publicul ni se va alătura pe parcursul evenimentului, când municipiul Călărași se va transforma într-un oraș plin de muzică, lumini și culoare. Succes  tuturor concurenților”, a declarat Mihaela Petrovici, managerul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.