Asociaţia “Ai voinţă, ai putere” din Olteniţa a obţinut finanţare în cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor. La nivel naţional, 650 de copii cu nevoi speciale sunt beneficiarii celei de-a zecea ediții a acestui program.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor, desfășurat de MOL România și Fundația Pentru Comunitate, împlinește zece ani de la prima ediție. Câștigătorii ediției jubiliare sunt 20 de ONG-uri, care primesc din partea MOL România 400.000 de lei pentru a derula proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru 650 de copii și adolescenți cu nevoi speciale. În cei zece ani de existență, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate cu peste 3,2 milioane de lei un număr de 190 de proiecte de care au beneficiat peste 11.000 de copii și adolescenți. MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele concursului de proiecte din cadrul ediției jubiliare a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Proiectele de terapie prin artă și terapie emoțională susținute prin Program vor ajuta 650 de copii și tineri cu nevoi speciale, cu deficiențe, cu boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave. „În cei zece ani de existență a Programului MOL pentru sănătatea copiilor au fost înscrise în concurs peste 1.000 de proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, dintre care 190 au obținut finanțare totală de peste 3,2 milioane lei.Provocarea majoră a fost însă aceea de a îmbunătăți în mod real calitatea vieții celor peste 11.000de copii și adolescenți, beneficiari ai proiectelor,precum și a familiilor acestora.Ne-am alăturat cu bucurie și îi susținem în continuare în concurs pe specialiștiicare implementează aceste proiecte, precum și pe membrii juriului care selecteazăcu profesionalism, în fiecare an, cele mai bune propuneri de terapii complementare”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman &CEOMOL România.

92 de ONG-uri din 26 de judeţe s-au înscris la Programul MOL pentru sănătatea copiilor 

În cadrul ediției jubiliare a Programului s-au înscris 92 de organizații non-profit care derulează proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave, solicitând finanțare totală de peste două milioane de lei. Organizațiile înscrise provin din 29 de județe: 16 din București, 11 din Cluj, 9 din Iași, câte 7 din Bihor și Covasna, câte 4 din Harghita șiMureș, câte 3 din Bacău, Sibiu, Timiș, câte 2 din Alba, Brașov, Constanța, Neamț, Prahova, Suceava și câte una din Arad, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Călărași, Dolj, Galați, Gorj, Ilfov, Satu Mare, Sălaj, Tulcea și Vaslui. Dintre cele 92 de organizații, 38 au participat și la ediții precedente ale Programului.

Fondurile alocate pentru această ediţie sunt de 400.000 de lei

În urma jurizării au fost selectate pentru finanțare integrală sau parțială 20 proiecte care vor fi implementate în perioada decembrie 2018–august 2019. Fondurile alocate pentru această ediție a Programului sunt de 400.000 lei. Dintre cele 20 de ONG-uri câștigătoare, nouă au obținut finanțare pentru prima dată, în timp ce 11 au mai beneficiat de sprijin și la edițiile anterioare. Organizațiile câștigătoare provin din București și din județele Alba, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Cluj, Covasna, Harghita, Iași, Mureș, Sălaj, Satu Mare și Timiș. Organizațiile câștigătoare vor derula activități de terapie prin artă- muzică și muzică asistată, desen, modelaj, pictură, teatru, tehnologie digitală (realitate virtuală, filme animate); terapii experiențiale prin activități în aer liber și în apă; terapii asistate de animale; terapii emoționale-terapie prin joc, psihodramă pentru copii și jocuri de rol, terapie prin povești și povești terapeutice. „ONG-urile care doresc să se înscrie în acest program, se pot informa pe tot parcursul anului, inclusive în perioada implementării proiectelor finanțate. Odată cu lansarea noii ediții, în septembrie 2019, organizațiile finanțate vor prezenta public rezultatele proiectelor derulate, ceea ce va constitui un nou prilej de informare referitor la acest program și la natura proiectelor selectate. Reprezentantul organizației care realizează cel mai bun proiect și câștigă Premiul MOL pentru sănătatea copiilor va fi invitat să facă parte din comitetul de jurizare al ediției viitoare. Astfel, asigurăm șanse egale pentru toți cei interesați în pregătirea și înscrierea proiectelor la acest concurs, ceea ce se reflectă și în rezultate- aproape jumătate dintre câștigători au obținut finanțare pentru prima dată la această ediție”, a declarat directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate, András Imre. Lista proiectelor finanțate poate fi accesată pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.

Juriul ediției 2018 a fost format din: Violeta Stan, medic primar de neurologie și psihiatrie a copilului și adolescentului, Coordonator național al Academiei Europene pentru Dizabilitățile Copilului, Magda Cernea, psiholog-audiolog, Gyöngyi Tar, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Harghita,Mircea Toma, jurnalist, psiholog șiAdelina Toncean, reprezentanta Asociației Inima Copiilor din București, câștigătoarea Premiului MOL pentru sănătatea copiilor în ediția precedentă.