Sâmbătă, 14 aprilie, sala de ședințe a Consiliului Local Călărași a fost neîncăpătoare pentru cei peste o sută de tineri care au răspuns afirmativ invitației Asociației Elevilor din Călărași (AECL), la conferința „Viitorul Tău, Alegerea Ta!”. Evenimentul pregătit de reprezentanții elevilor călărășeni a avut ca temă de dezbatere consilierea și orientarea în carieră, i-a motivat și antrenat pe tinerii participanți, care timp de patru ore i-au ascultat și interacționat cu cei care au venit să le împărtășească experiențe de viață, motivații și explicații ale conceptelor temei evenimentului.

 

La conferinţă au participat elevi din școlile și liceele călărășene precum Colegiul Național „Barbu Știrbei”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Liceul „Danubius”, Helikon, Colegiul „Ștefan Bănulescu” şi Colegiul Economic, însoțiți de profesoarele Mioara Panait și Elena Stanciu Dinu. Aceştia au avut parte de dezbateri interactive alături de oameni cu o deosebită experiență în sectorul nonguvernamental, în zona de consiliere și orientare profesională.

Pe această cale, AECL mulțumește invitaților speciali: Andrei Gabriel Stupu, Mihaela Vechiu, Mariana Ionescu și Ani Parapiru, pentru că au susținut un nou demers al organizației în sprijinul principalilor beneficiari ai educației, abordând teme ce au vizat formarea profesională, descoperirea pasiunilor, a potențialului și abilităților, precum și modalități de transformare a acestora în cariere de succes. De asemenea, Asociația Elevilor din Călărași aduce mulţumiri partenerilor și sponsorilor, fără de care evenimentul nu ar fi avut succesul înregistrat, aceştia fiind: Primăria Municipiului Călărași, reprezentată de primarul Daniel Ştefan Drăgulin și de viceprimarii Dragoș Coman și Viorel Ivanciu, Groupama, 3 EMME, LA.C.E. Italy, Asociația Femeilor de Afaceri – Filiala Călărași, Adresa dulce a lui Lexi, River’s Lounge, Safety Broker, Red Farm și Eve Colorprint, Infomuntenia, Argument, Observator de Călăraşi și Atitudinea din Călărași.

Totodată, AECL îi felicită pe tinerii care au răspuns într-un număr atât de mare acestei oportunități.

Echipa Asociației Elevilor din Călărași, care s-a ocupat de organizarea acestei conferințe, a fost formată din: Emma Movilă, Amalia Manea, Alex Nedelcu și Vișan Alexandru, demonstrând încă o dată că AECL este o voce activă în spațiul public călărășean, cu demersuri susținute pentru îmbunătățirea sferei educaționale.

 

Evenimentul a reușit să suscite interesul tinerilor

 

Conferința „Viitorul Tău, Alegerea Ta!” a reușit să suscite interesul tinerilor și să demonstreze încă o dată în plus că această generaţie este una frumoasă, bună, motivată și implicată în tot ce poate ajuta în a lua decizii înțelepte în privința viitorului.

La finalul evenimentului, reprezentanții Asociației Elevilor din Călărași s-au declarat plăcut surprinși de numărul mare al participanților, un astfel de sprijin determinându-i să continue seria inițiativelor de succes în spațiul public călărășean.

Cu siguranță, această conferință le-a demonstrat, în egală măsură elevilor și părinților, că AECL pune accent pe educație și într-un mod nonformal și că tinerii din generația tehnologiei se pot organiza eficient în vederea atingerii unui obiectiv. Ideea conferinței a fost compatibilă cu segmentul de acțiune a organizației, astfel încât ne-am asumat să invităm persoane recunoscute la nivel național în domeniul trainingului și al mentoratului, creând concomitent parteneriate cu instituții, organizații sau persoane fizice cu care avem scopuri comune. Participanții au fost suprinși plăcut când l-au revăzut pe Andrei Gabriel Stupu – prezentator TV, când au întâlnit-o pe Mihaela Vechiu – psiholog și au discutat cu Ani Parapiru – profesor Helikon şi Mariana Ionescu – psiholog. În calitate de reprezentant al Asociației Elevilor din Călărași, felicit întreaga echipă pentru organizare și țin să menționez că implicarea în astfel de evenimente nu poate conduce niciodată pe tărâmuri rele, ci deschide orizonturi! Așadar, sper ca din toamnă echipa AECL să se mărească, pentru a putea continua împreună demersurile de succes în spațiul public călărășean!”, a mărturisit Emma-Violeta Movilă, vicepreședinte al Asociației Elevilor din Călărași.

Mulțumim tuturor celor implicați, care ne-au ajutat în realizarea primei conferințe #AECL. Toți acești oameni minunați au dat dovadă de susținere și interes față de tinerii orașului. Nu în ultimul rând, mulțumim tuturor participanților conferinței noastre!”, a spus Amalia Manea vicepreședinte al Asociației Elevilor din Călărași.