Pentru că tinerii sunt importanți în consolidarea procesului democratic din țara noastră, Asociația Friedrich Ebert Stiftung a adus și la Călărași un joc de strategie denumit „Politica locală”, adresat unui grup de elevi din municipiul nostru, Primăria Municipiului Călărași fiind partener al acestui demers.

Pe parcursul a două zile, elevii din Colegiul Național „Barbu Știrbei”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” și Liceul „Danubius” au deprins cunoștințe teoretice despre sistemul politic din municipiul Călărași, experimentând pentru o zi ce înseamnă să fii consilier local, înțelegând mai ușor procesul decizional local.

Liceenii s-au reunit în grupuri politice fictive, au pregătit proiecte de hotărâre și interpelări și, ca adevărați consilieri locali, la finalul celei de-a doua zile, au participat la o ședință simulată de Consiliu local. Elevii s-au întâlnit și cu primarul Daniel Ștefan Drăgulin, cu care au purtat dialoguri constructive, dar și cu viceprimarul Viorel Ivanciu și consilierul local Alina Jipa. Totodată, liceenii au primit informații din partea unor angajati ai primărie.

„Ce este un joc de strategie?”, „Ce este politica locală?”, „Cum se ia decizia în orașul tău?”, „Atribuțiile Consiliului local”, ”Ce îți dorești să schimbi în orașul tău?”, „Cum se desfășoară o ședință de Consiliu Local?” sunt întrebări la care au primit răspunsuri elevii implicați în jocul de strategie.