Asociaţia Prematurilor, mereu alături de cadrele medicale şi de nou-născuţii din maternităţi, a ajuns la final cu proiectul „Sprijin pentru personalul medical şi nou-născuţii din maternităţi – echipamente de protecţie şi aparatură împotriva COVID-19”, finanţat prin programul „În stare de bine”, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

 

Asociaţia Prematurilor a achiziţionat şi donat 30 de lămpi biocide UV pentru dezinfecţia aerului, cu utilizare în prezenţa persoanelor, 2.000 de perechi mănuşi chirurgicale, 2.000 halate unică folosinţă, 2.000 de măşti chirurgicale simple, 500 de combinezoane de unică folosinţă, 250 de viziere, 5.000 de botoşi de protecţie încălţăminte, un aparat de aer condiţionat, 550 de măşti medicale FFP2, 150 de litri de dezinfectant suprafeţe cu biocid avizat de Ministerul Sănătăţii, 150 de litri de săpun dezinfectant. Aceste donaţii au ajuns deja şi sunt utilizate de către Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi, Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Filantropia Bucureşti.

Produsele livrate prin acest proiect sunt utile pentru peste 100 de cadre medicale, peste 2.000 de părinţi şi aproximativ 2.000 de nou-născuţi care au venit pe lume începând cu luna iulie sau urmează să vină pe lume în maternităţile mai sus menţionate în următoarele luni.

Valoarea totală a proiectului „Sprijin pentru personalul medical şi nou-născuţii din maternităţi – echipamente de protecţie şi aparatură împotriva COVID-19” atinge 150.000 lei, finanţat prin programul „În stare de bine” 2020, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.

„Vă mulţumim din suflet pentru generoasa donaţie, echipamentele sunt deja în uz şi ne este de mare folos, mai ales în această perioadă dificilă!”, a declarat dr. Carmen Ştefan, şefa Secţiei Neonatologie din cadrul Maternităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian”  Călăraşi.