Asociaţia Prematurilor oferă echipamente de protecţie şi aparatură împotriva COVID-19 pentru personalul medical şi nou-născuţii din patru maternităţi: Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi, Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Filantropia Bucureşti. Acestea vor beneficia de lămpi UV bactericide, viziere, combinezoane, halate, măşti şi protecţie încălţăminte pentru cadrele medicale şi pentru părinţi.

Asociația Prematurilor își propune să continue dotarea a cât mai multe maternități din România cu aparate vitale pentru prematuri, pentru că și nou-născuții merită aceleași șanse și dotări ca și adulții. Sunt multe secții de neonatologie, la nivel național, din care lipsesc echipamentele de acest gen și respirația multor prematuri depinde de aceste ventilatoare, incubatoare sau alte aparate performante.

În primele cinci luni ale anului 2020, Asociația Prematurilor a venit în sprijinul cadrelor medicale cu donații în valoare totală de peste 100.000 de euro.

Toți cei care doresc să contribuie pot face donații direct în conturile asociației cu mențiunea „donație neonatologie”:

Cont lei: RO68BTRLRONCRT0411176001

Cont euro: RO18BTRLEURCRT0411176001

Donaţiile persoanelor fizice se pot face în conturile Asociaţiei Prematurilor cu menţiunea „Donaţii Neonatologie”.

Persoanele juridice pot face sponsorizări completând direct modelul de contract accesând linkul: https://asociatiaprematurilor.ro/persoana-juridica/

Persoanele fizice pot redirecţiona 2% prin descărcarea formularului 230 completat cu informaţiile Asociaţiei accesând  linkul: https://asociatiaprematurilor.ro/persoana-fizica/