În Parohia Independența din Protopopiatul Călărași, copiii de la cateheză au desfășurat un atelier de creație „Un mărțișor, un zâmbet”. Aceștia au fost îndrumați de doamna preoteasă Mariana Gheorghe pentru realizarea mărțișoarelor, ce au fost dăruite alături de câte o iconiță şi o cruciuliță tuturor femeilor care au participat la Sfânta Liturghie din Duminica Ortodoxiei, zi de prăznuire a icoanelor, 25 februarie 2018.

Activitatea s-a desfăşurat în Biserica parohială în cadrul orei de cateheză  unde copiii s-au întrecut care mai de care să fie mai creativi, al cui mărţişor să fie mai frumos. Pe lângă obiceiurile şi simbolurile legate de mărţişor, el rămâne o întruchipare a tinereţii, a dragostei de viaţă, un semn prin care salutăm renaşterea naturii odată cu venirea primăverii. Tot în cadrul acestui atelier, copiii au confecționat și felicitări. Frumoasele felicitări s-au înfiripat cu talentul micuților și bucuria lor de a realiza ceva frumos.

„Ne-am bucurat să vedem că tinerii și copiii au venit în număr mare la acțiunile desfășurate. Le mulțumim pentru dragostea, jertfa și implicarea de care au dat dovadă în realizarea felicitărilor pentru mămici și bunici. A fost o zi binecuvântată, cu bucurii și zâmbete. Vă așteptăm cu drag de fiecare dată. Post binecuvântat și rodnic să aveți în continuare!”, a consemnat părintele Gheorghe Marcian, din cadrul Parohiei Independenţa.