Sosirea primăverii și, odată cu ea, sărbătorirea tradiționalului mărțișor – simbolul reînnoirii timpului și al renașterii naturii, este un moment așteptat cu bucurie atât de către copii cât și de către adulți.

Centrul Județean de Cultură și Creație (CJCC) Călărași, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași și Școala Gimnazială Specială nr. 1 Călărași derulează, în această săptămână, un proiect ce are ca temă marcarea zilei ce vestește sosirea primăverii: 1 martie.

În fiecare zi, copiii din Complexul de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie SERA, Centrul de Plasament Făurei și Centrul de Plasament „Sfântul Ştefan” Perișoru, precum și de la Școala Gimnazială Specială nr. 1, sub îndrumarea educatorilor și a angajaților CJCC Călărași, vor confecționa mărțișoare și felicitări, ce vor putea fi admirate, dar și achiziționate de călărășeni. Creațiile copiilor vor fi expuse în foaierul Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi, începând cu data de 24 februarie 2020, pentru achiziționarea mărțișoarelor și felicitărilor putând fi făcute donații, în urnele ce vor fi amplasate lângă aceste expoziții.