Banca Comercială Română (BCR), prin Școala de Bani, se alătură Global Money Week și va educa financiar 350 de elevi din cinci unități de învățământ din județul Călărași.

 

BCR va organiza, în perioada 25 – 31 martie 2019, cu ocazia Global Money Week, ateliere gratuite de educație financiară cu 24.500 de elevi, în 360 de școli din 50 de localități din România. Profesorii și elevii din județul Călărași se alătură acestei campanii, iar profesorii de educație financiară din Banca Comercială Română vor susține ateliere în cinci unități de învățământ cu 350 de elevi, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean, care a promovat acțiunea în rândul liceelor, școlilor și grădinițelor.

400 din cei o mie de angajați ai BCR, care au devenit profesori de educație financiară în cadrul programului Școala de Bani, vor fi implicați în această acțiune la nivel național.

Banca Comercială Română, prin programul de educație financiară Școala de Bani, se alătură pentru al doilea an consecutiv inițiativei Global Money Week, lansată în 2012 de ONG-ul Child and Youth Finance International. Campania își propune să crească nivelul de educație financiară în rândul copiilor și al tinerilor și să îi inspire pe aceștia să își administreze corect bugetul.

Tematica ediției din acest an este „Learn.Save.Earn”, iar profesorii Școlii de Bani își propun să îi ajute pe elevii participanți la ateliere să înțeleagă diferența dintre nevoie și dorință, ce este acela un obiectiv financiar și cum îl formulează astfel încât să devină realizabil, cum să facă un plan de acțiune pentru a îşi îndeplini obiectivele financiare, ce este și cum îşi conturează un buget personal și cum economisesc pentru visurile lor.

Din 2012 până în prezent, timp de şapte ediții, inițiativa Global Money Week a găzduit 53.000 de organizații din 169 de țări, care au instruit aproximativ 32 de milioane de copii și tineri la nivel internațional.