Muzeul Dunării de Jos, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, invită călărăşenii să participe la sfârșitul lunii noiembrie la atelierele organizate atât la Secția Arheologie (demisolul Consiliului Județean Călărași), cât și la Secția Etnografie (bloc Arcadia).

La Secția Arheologie (demisolul Consiliului Județean Călărași) va fi organizat atelierul „Să confecționăm, să ne jucăm!”, în cadrul căruia participanții vor realiza cocarde tricolore din hârtie împreună cu muzeografii. Perioada de desfășurare este 25 – 27 noiembrie. Se pot face înscrieri de luni până vineri, între orele 09:00 şi 15:00, la numărul de telefon 0722270848, persoana de contact Anișoara Topârceanu. Taxa de participare 2 lei de persoană.

La Secția Etnografie (bloc Arcadia) va fi organizat atelierul „Tradiții românești de Sfântul Andrei”, în cadrul căruia participanții vor realiza obiecte pe care le vor putea folosi ulterior la semănarea grâului, obicei tradițional de Sfântul Andrei. Perioada de desfășurare este 25 – 28 noiembrie. Se pot face înscrieri de luni până vineri între orele 09:00 şi 15: 00, la numărul de telefon 0242/311.690, persoana de contact Virginia Oană. Taxa de participare este 2 lei de persoană.

Materialele de lucru vor fi puse la dispoziție de Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, copiilor rămânându-le doar bucuria de a transforma joaca în propria creație.