Desfășurate în data de 14 iulie 2019, pe Stadionul Olimpic din Istanbul, Campionatele Balcanice rezervate cadeților (U18), ajunse la cea de-a 17-a ediție, au adunat la start 253 de sportivi din 16 țări. Atleții români au câștigat 14 medalii, dintre care trei de aur, șase de argint și cinci de bronz. Potrivit unei informări a Clubului Sportiv Școlar (CSS) Călărași, o prestanță deosebită în cadrul competiției a avut-o și sportivul Mihai Ștefan Lică, campionul național en-titre în proba de triplusalt la această categorie.

 

Deși acesta avea doar a 11-a performanță la startul probei, după cele trei sărituri din calificări a reușit să intre în finală pe poziția a cincea, cu un rezultat de 14,08 metri, pentru ca apoi din ultima încercare, cea de a șasea, să realizeze un record personal, 14,14 metri, cu care a urcat și a încheiat concursul pe poziția a patra. Aceasta este o performanță excelentă pentru sportivul legitimat la CSS Călărași, care a concurat cu încredere și determinare în prima sa participare internațională.

„Ștefan practică atletismul de opt ani la CSS Călărași, el fiind selecționat și inițiat de profesoara Daniela Sturz. La această competiție el l-a avut alături pe actualul său antrenor, profesor Marius Tătaru, care, la solicitarea Federației Române de Atletism, a îndeplinit și funcția de șef al delegației, coordonând activitatea celor 34 de sportivi și zece antrenori care au alcătuit lotul naţional”, a transmis Clubul Sportiv Școlar Călărași.