Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Călărași, cu sprijinul Clubului Sportiv Școlar (CSS) Călărași va organiza, în data de 14 octombrie 2017, etapa județeană la cros și probe combinate (tetratlon/pentatlon). Întrecerile fac parte din categoria competițiilor școlare înscrise în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar și a Olimpiadei Gimnaziilor.

Competiția se va desfășura în incinta Stadionului Municipal Călărași și va reuni la start elevi de la școlile și liceele din județul nostru care au constituite asociații sportive școlare. Probele la care vor concura elevii sunt: CROS Olimpiada Națională a Sportului Școlar-gimnaziu-1200 m F /1500 m B (individual); CROS Olimpiada Națională a Sportului Școlar – liceu – 1500 m F / 2000 m B (individual); TETRATLON școlar pe echipe (F/B) – Gimnaziada/Olimpiada gimnaziilor – gimnaziu – (60 m, lungime, aruncarea mingii de oină, 800 m); PENTATLON școlar pe echipe (F/B) Olimpiada Națională a Sportului Școlar – liceu – (60 m, lungime, aruncarea mingii de oină, aruncarea greutății, 800 m).

Câștigătorii la competițile de cros (individual) și probe combinate (echipe) vor reprezenta județul la etapele de zonă sau finale ale competițiilor. Mai multe detalii se regăsesc în regulamentul de desfăşurare publicat pe site-ul CSS Călăraşi: csscalarasi.ro.